Nie ma co za dużo się rozpisywać! Według mnie jedna z najsmaczniejszych i najbardziej sycących inspiracji na szybką kolację!
Składniki:
-> 3 jajka
-> 50 ml mleka
-> ½ natki pietruszki
-> Warzywa na patelnię [ najlepsze sezonowe, świeże ]
-> ½ cebuli
->2 ząbki czosnku.
-> 50 ml mleka
-> ½ natki pietruszki
-> Warzywa na patelnię [ najlepsze sezonowe, świeże ]
-> ½ cebuli
->2 ząbki czosnku.
Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu smażymy cebulę z
czosnkiem. Następnie dodajemy warzywa i trzymamy na patelni do czasu aż
większość wody z nich odparuję. Doprawiamy solą i ziołami. W miseczce
rozbijamy jajka, które mieszamy z mlekiem. Całość oprószamy solą,
pieprzem oraz papryczką chilli. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.
Warzywa zalewamy masą jajeczną, posypujemy pietruszką i przez chwilę
smażymy aż brzegi zaczną „bulgać”. Po tym patelnię wkładamy do
piekarnika rozgrzanego do 180C i pieczemy około 12-15 minut.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz