Baner

Wyszukaj na blogu

środa, 24 lutego 2016

Pieczony kurczak caprese.

Kolejna propozycja na urozmaicenie codziennego filetu z kurczaka!


Składniki:

-> 3 pojedyncze piersi z kurczaka
-> ½ awokado
-> 1 ser mozzarella
-> ½ pomidora
-> Oliwa z oliwek
-> Sól, pieprz, czosnek, chilli, 

Wykonanie:

Całość zaczynamy od przygotowania mięsa. Piersi lekko rozbijamy jeśli są zbyt grube. Usuwamy fragmenty błon i tłuszczu widniejące na nim. Przekładamy do miski, zalewamy oliwą ( około 1 łyżka) dodajemy przyprawy, dokładnie obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy na 1-2h.
Po upływie czasu na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu smażymy pierś kilka minut z każdej strony ( w zależności od grubości filetu). Na sam koniec na 1 ze stron kładziemy najpierw ser mozzarella, plaster awokado oraz pomidora. Przykrywamy i dusimy około 5 minut. Przekładamy na talerz posypujemy ziołami oraz polewamy sosem balsamicznym.






3 komentarze:

  1. ulala.. dobry kawał mięsa w wybornym towarzystwie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie to wygląda ����

    OdpowiedzUsuń
  3. ile to ma kalorii?

    OdpowiedzUsuń