Domowego szaleństwa ciąg dalszy! Dziś odtwarzamy "serek" "Belriso". Wykonanie banalne a smak zaskakujący! Polecam wypróbować a na pewno znajdzie się w Waszym jadłospisie!
-> 100g ryżu
-> 350ml mleka
-> 1 spora łyżka miodu
-> 1 łyżka wiórek kokosowych
-> 250g truskawek [mogą być mrożone jak i świeże]
-> 350ml mleka
-> 1 spora łyżka miodu
-> 1 łyżka wiórek kokosowych
-> 250g truskawek [mogą być mrożone jak i świeże]
Wykonanie:
Ryż
gotujemy na mleku do czasu aż wchłonie się cały płyn. Pod koniec
gotowania dodajemy 1 łyżkę miodu i dokładnie mieszamy. Gdy już zdejmiemy
z ognia wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko ze sobą łączymy. W misce
miksujemy truskawki na gładki mus [można użyć dowolnych owoców]. Jeśli
używamy zamrożonych owoców przed miksowaniem należy je rozmrozić.
Układamy w naczyniu na przemian warstwę musu oraz ryżu. Schładzamy w
lodówce przez około 2-3h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz