Baner

Wyszukaj na blogu

piątek, 10 kwietnia 2015

Jaglane kulki rafaello

Nadal pozostajemy w domowych klimatach tylko, że teraz prezentujemy zamiennik znanego Raffaello w wersji zarówno dla ludzi na diecie redukcyjnej oraz bezglutenowej! 



Składniki: 

-> 120g kaszy jaglanej
-> 1.5 szklanki wody
-> 70g płatków migdałowych
-> 200g wiórek kokosowych
-> 3 łyżki miodu
-> 3 łyżki oleju
-> Sól

Wykonanie:

Na początku prażymy kaszę jaglaną do czasu aż otrzymamy posmak orzechowy. Następnie zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez kolejne 20 min. Ściągamy z gazu i pod przykryciem trzymamy 10 minut. W tym czasie prażymy migdały. Przekładamy do miski.





Osobno prażymy wiórki kokosowe ( około 120-140g) a gdy będą już gotowe dodajemy miód i czekamy aż cały się rozpuści. Do miski z migdałami wsypujemy kaszę oraz gorące wiórki. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Gdy spadnie trochę temperatura formujemy kulki i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Schładzamy w lodówce przez około 1 godzinę.

Smacznego! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz