Baner

Wyszukaj na blogu

niedziela, 5 kwietnia 2015

Domowy deser a'al Belriso

Domowego szaleństwa ciąg dalszy! Dziś odtwarzamy "serek" "Belriso". Wykonanie banalne a smak zaskakujący! Polecam wypróbować a na pewno znajdzie się w Waszym jadłospisie!



Składniki:

-> 100g ryżu
-> 350ml mleka
-> 1 spora łyżka miodu
-> 1 łyżka wiórek kokosowych
-> 250g truskawek [mogą być mrożone jak i świeże] 

Wykonanie: 

Ryż gotujemy na mleku do czasu aż wchłonie się cały płyn. Pod koniec gotowania dodajemy 1 łyżkę miodu i dokładnie mieszamy. Gdy już zdejmiemy z ognia wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko ze sobą łączymy. W misce miksujemy truskawki na gładki mus [można użyć dowolnych owoców]. Jeśli używamy zamrożonych owoców przed miksowaniem należy je rozmrozić. Układamy w naczyniu na przemian warstwę musu oraz ryżu. Schładzamy w lodówce przez około 2-3h.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz