Obecny okres jak najbardziej sprzyja na tworzenie takich dań jak to. Na targowiskach można znaleźć świeże warzywa w dobrych cenach. Aż żal nie wykorzystać takich okazji.Jest to lekka przekąska, która może spełniać funkcję drugiego śniadania... bo ileż można jeść kanapki itp.
Składniki:
-> 200g kaszy jaglanej
-> 2 cukinie
-> 2 papryki
-> 1 papryczka chilli
-> 1 ser feta
-> 3 jajka
-> Sól, pieprz, garść świeżej bazylii,
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dajemy
na durszlak na około 10 minut. W tym czasie trzemy cukinię i paprykę na grubych
okach. Również dajemy na durszlak na około 10-15 minut. Kaszę przekładamy do
miski. Z warzyw odciskamy pozostałość wody. Dodajemy do kaszy. Ser feta rozdrabiamy za pomocą ręki.
Przekładamy jajka. Przyprawiamy.
Około 1 łyżkę do formy silikonowej jak na muffiny. Pieczemy
około 35-40 minut w temperaturze 190C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz