Baner

Wyszukaj na blogu

piątek, 11 września 2015

Lekka przekąska bananowo-jogurtowa z bonusami.

Szybkie i smaczne danie nadające się jako przekąska,deser a nawet śniadanie :) 

Składniki:

-> ¾ opakowanie jogurtu greckiego

-> 1 banan

-> 2-3 łyżki płatków owsianych

-> 3-4 łyżki masła orzechowego

-> Sok z cytryny


 Wykonanie:


Podprażamy płatki owsiane na suchej patelni.  Pozostawiamy je, aby lekko przestygły. Banana obieramy ze skórki i kroimy na plastry grubości około 1-2 cm. Na dno  naczynia wykładamy część płatków. Kolejno niewielką ilość jogurtu. Na białą warstwę układamy banany, wcześniej posmarowane niewielką ilością masła orzechowego. Skraplamy odrobiną soku z cytryny ( dosłownie kilka kropli). Na to płatki owsiane i tak kilka razy.Należy pamiętać, aby nie przesadzić z ilością soku z cytryny, które może zdominować smak dania. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz