Szybkie i smaczne danie nadające się jako przekąska,deser a nawet śniadanie :)
Składniki:
-> ¾ opakowanie jogurtu greckiego
-> 1 banan
-> 2-3 łyżki płatków owsianych
-> 3-4 łyżki masła orzechowego
-> Sok z cytryny
Wykonanie:
Podprażamy płatki owsiane na suchej patelni. Pozostawiamy je, aby lekko przestygły. Banana
obieramy ze skórki i kroimy na plastry grubości około 1-2 cm. Na dno naczynia wykładamy część płatków. Kolejno
niewielką ilość jogurtu. Na białą warstwę układamy banany, wcześniej
posmarowane niewielką ilością masła orzechowego. Skraplamy odrobiną soku z
cytryny ( dosłownie kilka kropli). Na to płatki owsiane i tak kilka razy.Należy
pamiętać, aby nie przesadzić z ilością soku z cytryny, które może zdominować
smak dania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz