Baner

Wyszukaj na blogu

czwartek, 31 marca 2016

Tosty z ricottą i truskawkam

Dziś propozycja na kolejne pyszne, słodkie śniadanie :)





Składniki:

-> 2 kromki chleba tostowego
-> ½ opakowania sera ricotta
-> 2 truskawki
-> 1 jajko
-> 1 łyżka mleka
-> 1 łyżeczka miodu
-> Olej kokosowy do smażenia

Wykonanie:

Najlepiej użyć dość twardy chleb. W głębokim talerzu umieszczamy jajko, dodajemy mleko i mieszamy ze sobą. Do ricotty dodajemy łyżeczkę miodu, dokładnie mieszamy.  Obie kromki chleba wykładamy serem a na jednej kładziemy pokrojone truskawki. Składamy w kanapkę. Maczamy z każdej strony w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju (mały ogień) około 3-4 minut z każdej strony. Przekładamy na talerz. Do smaku można również polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego. 




4 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam tostów z truskawkami ale .. czemu by nie spróbować? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O rety te tosty wyglądają obłędnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tościki prezentują się rewelacyjnie. Już wiem, co jutro zjem na śniadanie. :)

    OdpowiedzUsuń