Obiecany przepis z wykorzystaniem jednego z produktów działającego protekcyjnie na naszą wątrobę! Idealne połączenie smacznie i zdrowo:)
Składniki:
-> 1 awokado
-> Sok z ½ limonki
-> 4 kromki chleba tostowego wieloziarnistego
-> 200g pomidorków cherry
-> 40g sera mozzarella
-> Sól, pieprz, czosnek
Wykonanie:
Awokado musi być dojrzałe. Wydobywamy miąższ, który
przekładamy do miski. Rozdrabniamy przy pomocy widelca. Wyciskamy do niego sok
z cytryny oraz przyprawiamy solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko ze sobą mieszamy. W tym
czasie zapiekamy chleb w tosterze bądź piekarniku do czasu, aż będzie chrupki.
Pomidorki koktajlowe płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na połowę. Ser
mozzarella trzema na tarce o grubych okach. Gdy wszystko już jest gotowe chleb
smarujemy pastą z awokado, kładziemy pomidorki oraz posypujemy serem.
Smacznego!
Smacznego!
Już wiem co dziś zrobię na śniadanie- moje uwielbienie do awokado jest wielkie, do tego stopnia, że na wyhodowanej z pestki roślince już pojawiają się pąki...
OdpowiedzUsuń