Baner

Wyszukaj na blogu

czwartek, 14 stycznia 2016

Koktajl z cukini i masła orzechowego.

Ostała mi się jedna cukinia i brak pomysłu jak ją wykorzystać do czasu, aż naszła mnie ochota na zielony koktajl! 





Składniki:


-> 300g cukinii

-> 1,5-2  łyżki masła orzechowego

-> 50g płatków owsianych

-> 200ml mleka ( zwykłe, kokosowe, migdałowe)

-> 1 łyżeczka miodu


Wykonanie:


Płatki owsiane gotujemy na mleku. Pozostawiając chwilę na ogniu. Kolejna odkładamy do przestudzenia.  W tym czasie kroimy myjemy i kroimy cukinię na drobniejsze kawałki. Przekładamy do blendera, dodajemy masło orzechowe, miód oraz przestudzone płatki owsiane. Wszystko ze sobą łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Jeśli koktajl okaże się zbyt gęsty można dodać mleka i jeszcze raz wszystko zblendować. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz