Jest bardzo sycący. Nadaje się jako pełny posiłek oraz deser.
Składnik:
-> 100g kaszy jaglanej
-> 200-300ml mleka
-> 200g jagód
-> 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy pod gorącą wodą. Przekładamy do
garnka zalewamy wodą zgodnie z instrukcją i gotujemy z dodatkiem miodu .
Następnie lekko przestudzoną kaszę przekładamy do naczynia. Miksujemy przy
użyciu blendera ciągle dodając mleko ( ilość zależna od preferowanej
konsystencji). Następnie dzielimy na 2 części. Do mniejszej dodajemy jagody i
miksujemy na gładką masę. Układamy warstwowo a na szczycie rozsypujemy jagody.
Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńMmm wyszedł pyszny :)
OdpowiedzUsuńi to jest pomysł ;)
OdpowiedzUsuń