Baner

Wyszukaj na blogu

poniedziałek, 25 stycznia 2016

Tosty włoskie z awokado.

Obiecany przepis z wykorzystaniem jednego z produktów działającego protekcyjnie na naszą wątrobę! Idealne połączenie smacznie i zdrowo:)



Składniki:

-> 1 awokado
-> Sok z ½ limonki
-> 4 kromki chleba tostowego wieloziarnistego
-> 200g pomidorków cherry
-> 40g sera mozzarella
-> Sól, pieprz, czosnek

Wykonanie:

Awokado musi być dojrzałe. Wydobywamy miąższ, który przekładamy do miski. Rozdrabniamy przy pomocy widelca. Wyciskamy do niego sok z cytryny oraz przyprawiamy solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko ze sobą mieszamy. W tym czasie zapiekamy chleb w tosterze bądź piekarniku do czasu, aż będzie chrupki. Pomidorki koktajlowe płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na połowę. Ser mozzarella trzema na tarce o grubych okach. Gdy wszystko już jest gotowe chleb smarujemy pastą z awokado, kładziemy pomidorki oraz posypujemy serem.
Smacznego! 





1 komentarz:

  1. Już wiem co dziś zrobię na śniadanie- moje uwielbienie do awokado jest wielkie, do tego stopnia, że na wyhodowanej z pestki roślince już pojawiają się pąki...

    OdpowiedzUsuń